25 Nisan 2013 Perşembe

Kayseri Yağlaması


Malzemeler
  • 1 kg. un
  • yarım paket yaş maya
  • tuz
Üzeri için
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • yarım çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • yoğurt
  • sarımsak
Yapılışı
Unu derin bir kaba alıp içine tuz ekleyin. mayayı ılık suda eritip una ekleyin ve yavaş yavaş ılık su ekleyerek kulak memesi kıvamında hamur elde edin. Derin bir tencereye yağı koyun kaynayınca salçayı koyup 1- 2 kez fokurdayan yağa yarım çay bardağı su ekleyip 2-3 dk. pişirip ocağın altını kapatın. Hamurdan küçük bezeler koparıp yemek kabağı büyüklüğünde açın. Açtığınız bezeleri yağsız teflon tavada veya sac da arkalı önlü pişirin.

Pişen hamuru tabağa alıp üzerine 1 veya 2 kaşık salçalı karışımdan sürüp tüm hamura yayın. Bu şekilde tüm hamurları pişirip yağlayın.


 
Tabağa üst üste koyduğunuz yağlamaları artı şeklinde kesin ve sarımsaklı yoğurtla servis yapın. Size tavsiyem  harareti aldığıından yağlamanın yanında  çay içmeniz. Bir demlik çayla birlikte yağlamanızı afiyetle yiyin..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder