8 Mayıs 2013 Çarşamba

Zeytinyağlı Bamya

Malzemeler
  • yarım kg. bamya
  • 1 büyük boy soğan
  • 2 adet domates
  • 1 limon suyu
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • Zeytinyağı ( ben 1 çay bardağına yakın koyuyorum. Daha az da koyabilirsiniz.)
  • tuz
Yapılışı
Soğanı yemeklik doğrayın. Domatesleri küp küp doğrayın. Bamyaları sert kısımlarını huni şeklinde bıçakla keserek atıklayın ve bamyaları iyice yıkayın.Tencereye yağı ve soğanı koyup rengi dönünceye kadar kavurun. Üzerine küçük doğranmış domatesleri ekleyin ve soteleyin. En son bamyaları ekleyin, limon suyunu, 1,5 su bardağı sıcak su ve tuzu ekleyip kısık ateşte bamyalar pişene kadar yaklaşık 35-40 dk pişirin. Bamyayı pişirirken çok fazla karıştırmayın, bamyalar parçalanabilir. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder