22 Nisan 2013 Pazartesi

Kekler

Cevizli armutlu tarçınlı muffin
















malzemeler
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker ya da esmer şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 orta boy armut
  • 1 çay kaşığı tarçın
Yapılışı
Bir kaba yumurtayı kırıp üzerine toz şekeri döküp iyice çırpın. Sonra sütü, sıvı yağı, unu, vanilya, kabartma tozu ekleyip karıştıralım. Armudu küçük küpler halinde doğrayalım. Kek hamuruna armut, tarçın ve cevizin de büyük bir bölümünü ( bir miktar süsleme için ayıralım ) ekledikten sonra hamuru karıştıralım. Kağıt veya alüminyum kalıplara yarıdan biraz fazla kek harcını koyalım. Kalıpların üzerine kalan cevizi de serpip 170 derecede 15-20 dk. kadar pişiriyoruz. Piştiğini anlamak için bıçakta kullanabilirsiniz. Kek kalıplarına bıçak batırıp eğer hamur bulaşmıyorsa bıçağa pişmiş demektir.

Nescafeli Muffin
















Malzemeler
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • yarım su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı nescafe gold
Yapılışı
Derin bir kapta yumurta ve toz şekeri iyice çırpın. Ardından süt, yağ, un, vanilya, kabartma tozu ve nescafeyi ekleyip karıştırın. Muffin kalıplarına karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dk. pişirin. Dileyen olursa fırından çıkan sıcak muffinlerin üzerine çikolatalı sos dökebilir. ( çikolatalı sos için 80 gr çikolata ve yarım su bardağı krema. Bir kabın içinde kremayı bir taşım kaynatın, içine bitter çikolatayı ilave edip karıştırın ve ocaktan alın. Sos sıcakken fırından çıkan keklerin üzerine dökerek servis yapın.)


Cevizli vişneli kek



















Bu kek tamamen benim ihtiyacıma yönelik ortaya çıktı. Ben çok fazla tatlı sevmediğimden ekşi tatlıyı biraz bastırır diye düşündüm ve ortaya bu harika kek çıktı. Yiyen herkes bu keki çok beğendi. Sizin de beğeneceğinizi umarak tarifimi paylaşıyorum.

Malzemeler
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2,5 su bardağı un
  • kabartma tozu
  • vanilya
  • 1 kase vişne
  • 1 su bardağı ceviz
Yapılışı

Bir kapta yumurta, şeker, yağ ve sütü çırpın. Unu, kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyerek çırpın. En son vişneden ve cevizden süsleme için bir miktar ayırarak kek harcına ekleyip bir kere karıştıralım.
Baton kek kalıbına kek karışımını döküp üzerine kalan ceviz ve vişneyi ekleyip 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20-25 dk pişirin. Kekin piştiğini yine bıçak yardımıyla da kontrol edebilirsiniz.( Baton kalıplar daha derin olduğundan pişme süresi biraz daha uzun sürebilir bilginize)

Lokumlu Kek

 Malzemeler
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı yağ ( sıvı ayağım az olduğu için 3/4 eritilmiş margarin+1/4 sıvı yağ kullandım)
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 3 su bardağı un
  • kabartma tozu
  • vanilin
  • 10 adet lokum
Yapılışı
Yumurtaları derin bir kaba kırıyoruz. Şekeri de ilave ederek çırpıyoruz. Daha sonra sırasıyla tüm malzemeleri ekliyoruz ve çırpıyoruz. Lokumları minik küpler halinde doğruyoruz. Lokumlar yapışmasın diye biraz un serptim üzerine. 5-6 minik lokumu üste serpmek için ayırdıktan sonra lokumları da kek hamuruna ilave edin ve karışımı kek kalıbına dökün. kalan lokumları da üste serpiştirin. 175 derecede 30-35 dk. pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder