24 Nisan 2013 Çarşamba

Vişne marmelatı



Buzdolabında yazdan kalan vişneli kekim için ayıklanmış 5 kg kadar vişnem vardı. Ekşi yiyecekleri çok sevdiğimden biraz abartarak almışım vişneleri :) Yeni vişneler çıkacağından elimdekileri kullanacağım tarifler aramaya başladığım sırada Demir için yapmayı planladığım çilek marmelatı geldi aklıma fakat bu mevsimde çileklerin organik olmadığını düşündüğüm için  bende ekşi olmasına rağmen yazdan fazlaca stok yaptığım vişnelerden marmelat yapmaya karar verdim. Hem ekşi tadı kırmak için hem de daha sağlıklı olacağını düşündüğümden marmelatımı keçiboynuzu pekmezi ile tatlandırdım.

Her sabah yaptığı rutin kahvaltısından sıkılan minik kuşum içinde farklı bir deneyim olacaktı vişne marmelatı... 

Malzemeler
  • 1 kase ayıklanmış vişne / organik bulursanız çilek
  • 1-2 yemek kaşığı şeker
  • 2-3 yemek kaşığı pekmez( evde keçiboynuzu olduğundan kullandım başka pekmeziniz varsa kullanın)
Yapılışı
Vişneleri ufak bir tencereye koyun üzerine şekeri ilave edin( önce 1 kaşık koyun tadına bakarak 2. kaşığı koyun) ve kısık ateşte vişneler pişene kadar kaynatın.

 Daha sonra yine tadına bakın ve ekşilik durumuna göre pekmez ilave edip 1-2 taşım daha kaynatıp ocağı kapatın. Eğer çilek kullanacaksınız çok az şeker koyup sadece pekmezle de yapabilirsiniz. Pişen vişneleri blenderdan geçirerek bebeğinizin yiyeceği kıvama getirin. Miniklere ve tabii büyüklere afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder