23 Nisan 2013 Salı

Ev pizzaları


 
Yemek yapmaktan sıkıldığım zaman yada ne pişireceğime karar veremediğim zaman tek çeşit olarak hamur işleri baya kurtarıcı oluyor. Geçen akşam da koca bir tepsi karışık pizza fikri midemde gurultulara sebep olunca hemen hamuru yoğurmaya başladık annemle. Hamuru annem yoğurdu iç malzemelerini de ben hazırladım ve pişirdim. Lafı uzatmadan işte tarifim.
 
Malzemeler
 
Hamur için
  • 1 kg un
  • yarım paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • aldığı kadar ılık su
İç malzemesi
  • 4-5 adet küçük sosis
  • 2 parmak sucuk
  • 5-6 dilim dana jambon ( 4'e bölün)
  • 1 büyük domates
  • 4 sivri biber
  • 7-8 adet mantar
  • yaklaşık 500 gr kaşar rendesi ( daha az da kullanabilirsiniz ben bol kaşarlı seviyorum.)
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı pul biber ( acı sevmiyorsanız koymayın)
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 yada 1,5 çay bardağı su
Yapılışı
Una tuzu ve şekeri ekleyip ılık suda çözdüğünüz mayayı da ilave ederek yumuşak kıvamlı hamur haline gelene kadar  yoğurun. Tüm malzemeleri küçük küçük doğrayın. Bir kaseye salçaları koyun üzerine 1 çay bardağı su ekleyin ve iyice karıştırın. Eğer kıvamı çok koyu olursa içine biraz daha su ekleyin. Salçalı suya baharatları ve tuzu ekleyin. Fırın tepsisine yağlı kağıdı serin üzerine de hamurunuzu elinizle yayarak tepsiye hamurunuzu sığdırın. Hamurun üzerine salçalı karışımdan sürün. Rendelenmiş kaşarı da yayın ve tüm malzemeleri tepsiye döşeyin. 175 derecede yaklaşık 30-35 dk. pişirin.
 
Minik Pizza
 
 
Malzemeler
  • 1 kg un
  • yarım paket yaş maya
  • tuz
İç malzemeleri
  • sosis
  • sucuk
  • kaşar rendesi
  • biber
  • dilim siyah zeytin
  • 1 kaşık biber salçası
  • bir kaşık domates salçası
  • kekik
  • pulbiber
Yapılışı
Unu derin bir kaba alın, tuzu ekleyin. Mayayı ılık suda erittikten sonra una ekleyin ve ılık su ekleyerek kulak memesi kıvamında hamur elde edin. İç malzemeleri küçük küçük doğrayın. Salçalara yarım çay bardağı kadar su , kekik, pulbiber ve tuz ekleyerek ( eğer su az gelirse biraz daha ekleyin) yoğun kıvamda bir sos elde edin. Hamurdan büyük bezeler koparıp açın. Açtığınız hamur çok ince olmasın. Su bardağı yardımıyla küçük yuvarlaklara önce salçalı karışımdan sonra istediğiniz malzemeden koyarak 175 derece fırında yaklaşık 20- 25 dk. pişirin.
 

1 yorum: