25 Nisan 2013 Perşembe

Çikolatalı Elmalı Toplar



Malzemeler

  • 2 adet elma
  • 1 paket pötibör bisküvi
  • 2 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
Üzerine
  • 100 gr. Bitter çikolata
  • 1 çay bardağı yeşil fıstık
  • 1 çay bardağı hindistancevizi

 
Hazırlanışı

Bisküvileri rondodan geçirip parçalıyoruz. Elmaların kabuklarını soyup rendenin büyük yerinden rendeliyoruz. Hiç bekletmeden hemen üzerine pudra şekerini, tarçını, çekilmiş ceviz koyup elimizle karıştırıyoruz. Üzerine bisküvi ilave ederek hamur kıvamında bir karışım elde ediyoruz. Ne kadar katı olursa o kadar iyidir. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayıp bir tabağa koyuyoruz ve buzdolabında bir saat bekletiyoruz. Bir kaseye çikolatayı koyup, kaseyi de içinde su olan bir tavaya yerleştirip kaynatıyoruz. Çikolata eriyince kaseyi alıyoruz. Elmalı topları çikolataya batırıp daha sonra fıstık dolu kaseye alıp yuvarlıyoruz ve servis tabağına alıyoruz. Aynı işlemi hindistancevizi içinde yapıyoruz. Çikolatalı toplarınız hazır..

1 yorum: