25 Nisan 2013 Perşembe

Tatlı Kurabiyeler



Üzümlü Fındıklı Kurabiye

 
Malzemeler
  • 4,5 su bardağı un
  • 250 gr. margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 adet yumurta ( 1 yumurtanın sarısını üzerine sürmek için ayırın)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çorba kasesi kuru üzüm
  • 1 su bardağı kırılmış fındık
Yapılışı
Karıştırma kabına unu döküp ortasını açın. Bir yumurtanın sarısı ve fındıktan da bir miktar ayırıp  tüm malzemeyi sırasıyla ekleyip kulak memesi kıvamında hamur elde ediyoruz. Ceviz büyüklüğünde veya biraz daha büyük parçalara bölüp yuvarladıktan sonra hafifçe üzerine bastırıp yağlanmış fırın tepsisine dizin. üzerine yumurta sarısı sürüp kırılmış fındık serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında  15-20 dk. pişirin

Damla Sakızlı Kurabiye
Malzemeler
  • 250 gr. tuzsuz lor peyniri
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 parça damla sakızı
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • yarım limon
  • alabildiği kadar un 
Üzeri için
1 çay bardağı susam

Yapılışı
Karıştırma kabına lor peynirini alıyoruz. üzerine yumurtayı kırıyoruz. Yumurtanın bir tanesinin akını üzerine sürmek için ayırıyoruz. Elinizle güzelce yoğurun. Minik bir kasede karbonatın üzerine limon suyunu sıkıp karıştırıyoruz. Peynirin üzerine döküyoruz. Sıvı yağ, bir kaşık şekerle dövülerek ezilmiş damla sakızını ve toz şekeri ilave edip hepsini karıştırıyoruz. üzerine alabildiği kadar un ilave ediyoruz. kulak memesinden biraz daha yumuşak olacak hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar bölüp yuvarlıyoruz. Yuvarladığımız bezeleri önce yumurta akına sonra susama batırıp önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dk. pişirin.

Elmalı Kurabiye
Malzemeler
  • 250 gr. margarin
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 su bardağı un
İçi için
  • 2 elma
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1.5 çorba kaşığı tarçın
Üzeri için
pudra şekeri

Yapılışı

Bir kabın içinde oda sıcaklığındaki margarini, 2 çorba kaşığı yoğurt, 1 çay bardağı pudra şekeri, vanilya, kabartma tozu ve 3 su bardağı un karıştırıp yoğurun ve buzdolabına koyun. Elmaları soyun ve rendeleyin. Bir tencereye rendelenmiş elmayı, tozşekeri ve tarçını ilave edilerek pişirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizin içinde yassılaştırıp bir tarafına elmalı karışımdan koyun ve rulo şeklinde sarın. Yağlanmış tepsiye dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana dek pişirin. Fırından çıkınca spatulayla yerlerinden oynatılıp üzerlerine pudra şekeri serpin.

MARMELATLI KURABİYE



Malzemeler
  • 1 adet yumurta
  • 125gr yumuşak margarin
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 çay bardağı pudra şekeri
  • Üç buçuk su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Ahududu marmelatı
 Yapılışı
Yumurtayı derin bir kaba kırıp margarin, zeytinyağı ve pudraşekeri ile karıştırın. Üzerine un ve kabartma tozunu da ekleyerek güzelce yoğuralım. Ceviz büyüklüğünde bezeler alıp elimizde yuvarlayalım. Sonra bıraz yassılaştırıp baş parmağımızla orta kısmında çukur oluşturup yağlı fırın tepsisine dizelim. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10-15 dk arası pişirin.( fazla  pembeleşmeden kapatın) Fırından çıkan sıcak kurabiyelerinizi çay kaşığının tersiyle kabaran oyuntuları tekrar içe doğru bastırın ve cukur olusumunu sağlayın. Fazla bastırmayın yoksa kurabiyeniz çatlayıp hatta kırılabilir. Açılan çukurlara kurabiyeler sıcakken yarım çay kaşığı marmelat koyun. Marmelatı içine çekmesi ve kurabiyenin kıvam alması için bir gün önceden yapmanızı tavsiye ederim. servis yapmadan yarım saat önce ise çukurlara taşmayacak şekilde marmelat ekleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder