22 Nisan 2013 Pazartesi

Kahvaltı Keyfi

şişte cherry domatesler
kırmızı biberli sarma
 kaşarlı gözleme ve peynirli börek

külahta patatesli peynirli börek

Arkadaşlarımızı davet ettiğimiz pazar kahvaltılarımız oldukça eğlenceli geçiyor. Hafta içi kısıtlı zaman yüzünden yapılamayan yada geçiştirilen kahvaltıların acısı, hafta sonu bol çeşitli sofralarla çıkıyor. Hiç bir şey yapamazsam en azından biberli domates kavurması ( sote biber ) veya tavada sucuk yanında küp kızartılmış patatesle servis yapıyorum ki süper oluyor :)

Külahta patatesli peynirli börek

Malzemeler
  • 5 adet milföy
  • 2 orta boy patates
  • 100 gr krem peynir veya labne
  • 2-3 dal maydanoz
  • tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2-3 siyah zeytin
Yapılışı

Önceden patatesleri soyup iyice yıkayın ve suya haşlayın.Külahları yağlayın. Bir milföy hamurunu 3'e bölün. 1 külaha 3 dilim milföyü dolayın. Külaha dolarken arada boşluk bırakmayın ve sıkı bir şekilde dolayın. Milföylü külahları dik bir şekilde tepsiye koyun ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında 10-15 dk milföyler kızarana kadar pişirin. Haşlanmış patatesi  çatalla iyice ezin maydanoz ve peynirle karıştırın. Çok az tuz serpin. Fırından çıkan külahları soğumaya bırakın. Külahları dikkatlice milföyden ayırın. Hazırladığınız iç harcı varsa krema torbasına doldurarak külahların içine sıkın yoksa tatlı kaşığı yardımıyla külahları dikkatlice doldurun. Külahların ağzına çekirdeği alınmış zeytinlerden serpiştirin.

Kırmızı Biberli Sarma

Malzemeler
  •  4 adet közlenmiş kırmızı biber ( konserve de olabilir.)
  • 100 gr peynir
  • 2-3 dal maydanoz
  • 1 çimdik çörek otu
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Yapılışı

Biberleri uzunlamasına 2' ye bölün. peynirle diğer malzemeleri karıştırın. Biberin kalın kısmına peynirli harcı koyup kalınlamasına sarın. Üzerine zeytinyağı gezdirip servis yapabilirsiniz.( Alınması kolay olsun diye ben üzerlerine kürdar batırdım.)

Kaşarlı Gözleme
                                                                            



Malzemeler
  • 2 adet yufka
  • 2 su bardağı rendelenmiş kaşar

Yapılışı

Yufkayı ikiye bölün. Yarım ay şeklindeki yufkaya yarım su bardağı kaşarı ortasına doğru koyun. Kenarlarını  içe doğru katlayın.




Bu şekilde yağsız tavada arkalı önlü kızarıncaya kadar pişirelim. Nefis kaşarlı gözlemeleriniz hazır..


Peynirli Börek

Malzemeler
  • 3 adet yufka
  • 300 gr beyaz peynir
  • 8-10 dal maydanoz
  • 1 yumurta ( sarısını üzeri için ayırın )
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı yağ
  • çörek otu
Yapılışı
Yağ, süt ve yumurtanın beyazını bir kasede çırpalım. Peynirin için maydanozu doğrayalım. Tepsinin içine ilk yufkayı serelim. Yufkanın fazlalıkları tepsinin dışın sarkacak. Sütlü karışımdan bir miktar yufka döküp yayalım sonra sütlü alanın üzerini ikinci yufkadan pırtık yapıp rastgele tepsiye yayalım. Bu şekilde 3 kat yapıp peynirli karışımı koyalım. Peynir koyduğumuz kata yağlı sütlü karışımdan sürmeyelim. Peynirin üzerini kapatıp en üst kata kadar yağlı karışımdan sürelim en son tepsiden sarkan kenar yufkaları tepsinin içine doğru katlayıp böreği dilimleyin. En son yumurtanın sarısını sürüp çörek otu attığınız böreğinizi 175 derece  20-25 dk. pişirin.

1 yorum:

  1. kaşarlı gözleme çok pratik olmuş nefiis görünüyor hemen bende deniycem bakalım masadaki gibi güzzel olacak mı? ayrıca tariflerini paylaştıgın için teşekkürler..

    YanıtlaSil