22 Nisan 2013 Pazartesi

Arnavut ciğeri

Arnavut Ciğeri

5 yıllık evliyim ve eşim evlendiğimiz günden bu yana benden Arnavut ciğeri istemiştir. Ben de her seferinde hiç denemediğim halde zor olduğunu ileri sürerek yapmamışımdır. Oysa ki o kadar pratik ve yanına da herhangi bir yemek yapmadan ana yemek olarak bile servis yapabileceğiniz bir yemek ki...Geçen ay ki deneyimlerime dayanarak söylüyorum. Ciğer sevenler ve yapmayanlar haydi mutfağa... İnanın çok kolay.

Malzemeler
  • Yarım kilo dana ciğeri
  • 3 adet orta boy patates
  • 1 orta boy soğan
  • toz biber
  • tuz
  • 1 su bardağı un
  • kızartmak için sıvı yağ

Yapılışı

 Patatesleri soyup iyice yıkadıktan sonra küp küp doğrayın. Sıvı yağda patatesleri kızartıp tabakta yağını süzün. Ciğerleri yıkamadan una bulayın ve fazla unu almak için elekte 1-2 kez eleyin. Ciğeri kızgın yağda 2-3 dk. kızartıp hemen alın. Ciğerleri yağda fazla tutmayın hemen piştiğinden sertleşebilir. Soğanı piyazlık veya yarım ay şeklinde doğrayıp suya yıkayın ve süzün. Daha sonra soğanları tuz ve pul biberle veya toz biberle karıştırın. Geniş bir servis tabağına patatesleri koyun üzerine soğanı yayın ve en üste de ciğerleri ekleyerek servis yapın.

















1 yorum: