24 Temmuz 2013 Çarşamba

Tepsi Kebabı




Malzemeler
*yarım kg dana kıyma
*1 silme yemek kaşığı kuyruk yağı (kıyma çok yağlıysa gerek yok  ama lezzeti açısından öneririm)
*1 adet kuru soğan
*1diş sarımsak
*kırmızı biber
*karabiber, pulbiber,
* tuz

Sosu için
1 yemek kaşığı domates salçası
1+1/4 su bardağı su

Yapılışı
Soğanı ve sarımsağı yemeklik çok ince doğrayın veya rendeleyin.(ben de doğramıştım ama ne kadar küçük de doğrasam iri kaldı kıymanın içinde o yüzden rende yapmanızı tavsiye ederim.) Kırmızı biberi bıçak kıyması yapın yada robotton geçirin. Kıymaya kuyruk yağını, soğanı,sarımsağı, biberi, baharatları ve tuzu ilave edin. İyice yoğurun ki tüm malzemeler özdeşleşsin.
Daha sonra tepsinize (ben turta yaptığım borcamı kullandım) elinizle bastıra bastıra yayın. Her yerin eşit olmasına dikkat edin. Salçayı suda çözün ve çatalla yada çırpma teliyle çırpın. Tepsinin üzerine sosunuzu dökün ve 200 derece yaklaşık 30-40 dk arası pişirin. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder