12 Temmuz 2013 Cuma

Fellah Köftesi





İçli köfte tarifini daha önceki yayınımda vermiştim. İçli köfte yaptığınızda artan hamurunuzdan sonra fellah köftesi yapmak üzere buzluğa atabilirsiniz. Böylece çok pratik oluyor. Hamur tarifmiz mevcut olduğundan sadece sos tarifini vereceğim. İki sos tarifi vereceğim. Ispanaklı ve sade salçalı . Hangi sosu beğenirseniz beğenin  ikiside kesinlikle çokk lezzetli.

Ispanaklı Tarif

Malzemeler
* İçli Köfte hamuru
* Yarım kg ıspanak
* 3-4 diş sarımsak
* 2 adet domates
* İsteğe göre 1 kaşık domates salçası
* Nar ekşisi
* 1-2 damla limon suyu

Yapılışı

Hamurdan minik parçalar koparıp içine hafif bastırıp köfteleri haşla.

Haşlama suyuna köftenin dağılmamasını için  1-2 damla limon suyu ekleyin. Ispanağı doğrayıp haşlayın. Haşlanmış ıspanağı az yağda kavurun. Sarımsakları soyup havanda dövün. Ispanağa sarımsağı, domatesi, salçayı ve nar ekşisini ekleyerek kavurun. Karışımı haşlanan köftenin üzerine dökün ve yavaş yavaş karıştırın.

Salçalı Sos

* 2 kaşık sıvıyağ
* 2 kaşık salça
* 3 diş sarımsak
* 2 adet domates
* yarım çay kaşığı şeker
* tuz
* karabiber ( istediğiniz baharatları da ekleyebilirsiniz)
* 1 tutam maydanoz
* 1-2 damla limon suyu



Yapılışı
Köftelerinizi 1-2 damla limon suyuyla haşlayın. Sıvıyağ da salçayı kavurun. İçine sarımsak ,rendelenmiş domates, şeker, tuz ve baharatı ekleyin. Ocağın altını kapattıktan sonra maydanozu da ekleyin. Köftelerinizi
tabağa alıp sosunuzdan üzerine dökerek servis yapabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder