16 Temmuz 2013 Salı

Karnıyarık


Malzemeler

* 6 adet küçük boy patlıcan
*250 gr. kıyma
*bir tutam maydanoz
*1 baş soğan
* 2 adet sarımsak ( çok büyükse 1 tane yeterli )
*2 adet sivri biber
* 1 adet domates
* 1 yemek kaşığı biber salçası
* yarım yemek kaşığı domates salçası
* tuz , karabiber

Kızartmak için sıvıyağ

Yapılışı

Patlıcanların baş kısımlarını kesin ve boylamasına bıçakla kesik atın. Yıkayın ve kurulayın. Tencereye yeteri kadar sıvıyağ koyun ve patlıcanları iyice pişene kadar kızartın. Kızartma işlemi bittikten sonra patlıcanları kağıt havlu serili tabakta yağı süzülmesi ve soğuması için bekleyin. Soğanı yemeklik doğrayın. Zeytinyağında ince doğranmış sarımsakla birlikte kavurun. Soğan kavrulunca içine yemeklik doğranmış biberi de ekleyin. Sotelenen karışıma kıymayı ilave edin ve arada karıştırarak orta ateşte kıymanın pişmesini bekleyin. Kıyma kavrulunca içine küp küp doğranmış domatesi ekleyin. Bir iki dakika kavurduktan sonra biber salçasını da ekleyin ve birkaç dakika daha karıştırark pişirmeye devam edin. Kıymalı harcımız pişince altını kapatın ve içine ince kıyılmış maydanozla birlikte tuz ve karabiberi de  ekleyin. Patlıcanları borcama alın. İçlerine kıymalı harçtan yeteri kadar koyun. Yaklaşık 1,5 su  bardağı suya domates salçasını ilave edin ve karıştırın. içine birazda zeytinyağı ilave edin. ( 1-2 yemek kaşığı kadar )Patlıcanların üzerini biraz geçecek kadar salçalı suyu dökün. İsterseniz patlıcanların üzerine birer sivri biber de koyabilirsiniz. Benim biberim kalmadığı için koyamadım. 180 derece de 15-20 dk kadar fırınladıktan sonra afiyetle yiyiniz. Not : Fırınlama aşamasında patlıcanları fırından çıkarmaya yakın üzerlerine kaşar dilimleride koyabilirsiniz. Bu arada ben domates suyu eklemeden çekmiştim resmi. Yemeğim pişince iftar telaşından son halini çekmeyi unutmuşum. Yukarda resimde gördüğünüz gibi renksiz olmuyor karnıyarığınız :) Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder