16 Temmuz 2013 Salı

Tavuklu Mantı


Malzemeler

* yarım paket içi boş mantı

* 350 gr tavuk göğsü

* yarım yemek kağığı biber salçası

* pulbiber

* zeytinyağı

Üzeri için sarımsaklı yoğurt

Yapılışı

Tavuk göğsünü büyük bir tencereye alın ve haşlayın. Haşlanan göğüsleri soğuması için tabağa alın ve tavuk suyuna mantıları atarak haşlama işine devam edin. Mantılar pişene kadar haşlayın. Haşlanan tavukları didin. Zeytinyağında biber salçasını pişirin ve içine pul biberi de ekleyin ocağın altını kapatın. Yemek tabağına yada servis tabağına mantıyı süzdürerek ( çok az tavuk suyu ilave edebilirsiniz) alın. Üzerine didiklediğiniz göğüs etini koyun. Tavuğun üzerine sarımsaklı yoğurt dökün ve en üste pulbiberli yağdan dökerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder