17 Temmuz 2013 Çarşamba

Ruşeymli Bebek Poğaçası


Malzemeler

*1 bardak günlük süt
*2 yumurta
*2 yemek kaşığı buğday ruşeymi
* Bir çimdik tuz
*1 bardaktan iki parmak eksik zeytinyağı
*1 tepemele çay kaşığı karbonat
*1-2 damla limon suyu
*Aldığı kadar tam buğday unu
* çörek otu veya susam

Yapılışı
Öncelikle göz kararı unu derin bir kaba koyun ve içine yumurta, süt,yağ,ruşeymi,tuzu ve karbonatı ( limon suyuna karbonatı ekleyerek kabartın) ekleyin ve kulak memesi kıvamında yoğurun. Hamuru bezeler halinde yuvarlayın fırın tepsisine dizin ve üzerine yumurta sarısı sürün. En üste de çörek otu ilave ederek 170 derece fırında 25-30 dk pişirin. Minik gurmenize afiyet bal şeker olsun :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder