- 1 kg yufka
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı su
- 1 kg tavuk göğsü ( küçük doğranmış )
- pulbiber, kekik, tuz
- Patates Kaşar (çiğ patates ve kaşarı rendeleyip içine az tuz ekleyebilirsiniz.)
Tavuk göğsünü yağda soteleyin. Önce sulanacaktır. Sonra suyunu çekince az yağ ekleyin ve iyice pişirin. Altını kapatmaya yakın tuz, pulbiber ve kekik ekleyip altını kapatın. Soğumaya bırakın.Yufkayı masaya serin. Belirtmek isterim ki su ve sıvı yağı ayrı ayrı kullanacaksınız.Yufkanın içine 4 yemek kaşığı su ve 4 yemeği sıvıyağı sırasıyla serpin. Daha sonra zarf şeklinde kapatın.
Bir kenarına tavuklu yada patatesli harçtan koyun ve rulo şeklinde sarın. 6-8 eşit parçaya bölün. Tüm yufkaları bu şekilde yaptıktan sonra böreğinizi buzdolabında (derin dondurucu kısmında ) 2-3 saat bekletin hatta 1 gece önceden yapıp buzluğa atmanız daha güzel sonuçlar almanızı sağlayacaktır. Ayrıca ani misafir baskınlarını düşünürsek buzdolabınızda sürekli saklayabileceğiniz bir börek.
Böreği pişireceğiniz zaman buzluktan çıkartıp buzu çözülmeden üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecede pişirin.Afiyetle yiyininiz....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder