4 Haziran 2013 Salı

Çilekli Cheesecake

Yapılacaklar listemde bulunan iki cheesecake tarifimden biri olan bu tarifi pazar günü deneme fırsatım oldu. Tatlıyla aram çok iyi olmamasına rağmen nedense hep tatlı tariflere yöneliyorum. Çevremdeki tatlıcılardan dolayı  çevre baskısı diyelim bu konuya :) Ayrıca ilk cheesecake denemem olduğu için biraz tereddüt etmedim değil. Azıcık da uğraştırdı ama aldığım olumlu tepkilerden sonuç için güzel oldu diyebilirim. Özellikle cheesecake hastaları çok beğendiler. Benim için yapmak çok büyük bir zevkti, arkadaşlarım içinse yemesi :))

Malzemeler

Taban Malzemeleri
* 150 gr margarin
* 250 gr petibör

Labneli İç Harç Malzemeleri
* 115 gr şeker
* 3 yemek kaşığı nişasta
* 900 gr labne
* 2 yumurta
* 200 gr süt kreması
* 1 tatlı kaşığı vanilya özotu
* 1 limon kabuğu rendesi

Üstü için
* 250 gr çilek
* 3 yemek kaşığı pudra şekeri
* tart jöle

Yapılışı

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Bisküvileri robottan geçirerek un haline getirin. Margarini eritip un haline gelmiş bisküvilerin üzerine dökün ve yoğurun. Kalıbınızı yağlayın. Yaptığınız hamuru kalıba iyice bastırarak döşeyin. 10 dk. pişirin. Taban piştikten sonra soğumaya bırakın.
Labneli iç harç
Fırını 200 dereceye ayarlayalım. Şeker , nişasta ve labneyi derin bir kapta mikserle iyice çırpın. Yumurtaları teker teker karışıma ekleyin. En son vanilya ve limon rendesini de ekleyerek çırpma işlemini bitirelim.
Daha önceden yapıp soğumaya bıraktığımız tabanımızın üzerine labneli iç harcımızı döküyoruz.Cheesecake'i 45 dk. kadar pişirin.İlk denemem olduğu için üstü biraz fazla karardı. Size tavsiyem cheesecake kızarmaya başlayınca üzerini alüminyum folyo ile kapatmanız. Yaklaşık 2 saat buzdolabında dinlendirin. Bu arada çilekleri istediğiniz büyüklükte bölün ve tencereye alın. İçine pudra şekerinide ilave ederek birkaç dakika pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Tart jölesini de paketin üzerinde yazan tarife göre pişirin. Soğumuş cheesecake'in üzerine çileği yerleştirin. En üste ise joleyi dökün ve buzdolabında 2 saat beklettikten sonra ( benim tercihim dolapta 1 gece beklemesi)  servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder