24 Haziran 2013 Pazartesi

Mayalı Poğaça

Malzemeler
  • 2 yumurta ( bir tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak )
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 paket margarin
  • 1 adet yaş maya
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
İç Malzemesi
  • lor, zeytin veya beğendiğiniz başka birşey de olabilir.
Hazırlanışı

Öncelikle süt biraz ısıtılarak ılık hale getirilecek. Süt, şeker ve maya konularak yaklaşık 45 dk. kadar üzeri örtülerek ılık bir yerde mayalanır.
Diğer malzemelerle birlikte kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğuralım.Hamurdan küçük bezeler koparıp elimizde yuvarlayalım. Avuç içimizde hamuru açalım. İçine iç malzemesinden koyup ağzını kapatalım ve elimizde tekrar yuvarlayıp en son hafifçe üzerine bastırarak tepsiye dizelim. Fırınınızı 175-200 derece arasında ayarlayın. Fırın ısınırken tepsiyi de fırının üzerinde yarım saat kadar bekletirseniz ( tepsi mayası ) poğaçalarınız daha lezzetli  olur. En son üzerine yumurta sarısı sürüp fırında pişiriyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder