17 Mayıs 2013 Cuma

Pratik Faydalı Bilgiler

SEBZELERİN SUYU ÇORBALARA

Sebze haşladığınız suyu dökmeyin. Bol miktarda vitamin içerdiğinden bu suyu çorbalarda kullanabilirsiniz.

BAYAT EKMEKLER DEĞERLENSİN

Bayat ekmekleri küp kestikten sonra fırında hafifçe kızartın. Kavanozlara doldurup buzdolabında saklayın. Çorba yaptığınız zaman bu ekmekleri üzerine serpiştirin. Böylece hem ekmekleri değerlendirmiş, hem de çorbayı doyurucu hale getirmiş olursunuz.

MAYDANOZ SAPLARINI ATMAYIN

maydanoz saplarını iyice temizleyip, incecik kıydıktan sonra çorbalarda kullanabilirsiniz. Böylece çorbalarınıza harika bir aroma ve görsellik katmanın yanısıra, maydanoz sapının faydalarından da mahrum kalmamış olursunuz.

YOĞURTLU ÇORBA YAPARKEN

Yoğurtlu çorba yaparken yoğurdun kesilmemesi için, yoğurdu çorba kaynadıktan sonra yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak ilave edin. Yine aynı nedenle tuzunu da ocaktan almadan hemen önce ekleyin.

KREMAYI EN SON KATIN

Krema kullanılan çorbalarda da kremayı ocaktan almadan önce tencereye eklemek gerekir.

YOĞUNLAŞAN ÇORBALAR İÇİN

Ertesi güne kalan çorbalar katılaşır. Eğer çorbayı seyreltmek istiyorsanız, içine bir miktar sıcak su ekleyip, karıştırarak yeniden kaynatın. Bu şekilde ilk pişirdiğinizdeki kıvamı alacaktır.

MERCİMEK ÇORBASI

Mercimek çorbasının daha besleyici hale getirmek için, kaynama aşamasında içine 1 su bardağı erişte katın. Ayrıca çeşitli sebzeler ilave ederek pişireceğiniz çorbanın vitamin değeri daha yüksek olacaktır.

ÇORBA TERBİYESİ

Yumurta , limon suyu ve krema ile hazırlanan çorba terbiyesi, çorbaya ayrı bir lezzet katacaktır. Ancak yumurta ve kremanın kesilmesini önlemek için, çorba kaynadıktan sonra ılınmasını beklemek gerekir. Terbiye malzemesi çorbaya azar azar eklenmeli ve sürekli karıştırılmalıdır. Terbiye katıldıktan sonra çorba bir daha kaynatılmamalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder