22 Mayıs 2013 Çarşamba

Kuru Patlıcan Biber Dolması

 
Malzemeler
  • yarım dizi kuru patlıcan
  • yarım dizi kuru dolmalık biber
  • 1 büyük kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 kahve fincanı bulgur
  • 300 gr dana kıyma
  • 1,5 yemek kaşığı biber salçası ( Tercihe göre fazla yada az olabilir)
  • yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 veya yarım yemek kaşığı domates salçası + sos için 1 silme yemek kaşığı salça
  • kimyon, sumak, toz biber, karabiber, tuz, limon veya 1-1,5 yemek kaşığı nar ekşisi
Yapılışı
 
Tencereye su koyup kaynamaya bırakın. Kuru biber ve patlıcanları kaynayan suya atın. Bir iki taşım kaynatın. Çok yumuşamadan sudan alın. Pirinci ve bulguru ayıklayın. İçine ince doğranmış soğan, sarımsak, salça,limon(nar ekşisi ), yağ ve baharatları ekleyip karıştırın. Daha sonra içine kıymayıda ekleyip iyice harmanlayın. Haşlanmış biber ve patlıcanların içlerini kıymalı harçla 1 parmak eksik kalacak şekilde doldurun. Yayvan bir tencereye patlıcanların ağzını kapatarak yanlamasına birbirinin ağzını ötecek şekilde dizin. Sos olarak 1 kaşık salçayı 3-4 bardak sıcak suyla ezin  eğer ekşi seviyorsanız suya 4-5 adet limon tuzu ekleyin ve dolmaların üzerine 1 parmağı biraz geçerekten ilave edin.
Kısık ateşte 30- 40 dk kadar pişirin. Arada pirinçleri kontrol ederek piştiğini anlayabilirsiniz.
     
     
     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder