8 Mayıs 2013 Çarşamba

Kabak Kavurması

Malzemeler
  • 5 adet orta boy kabak
  • 7-8 adet sivri biber
  • 1 büyük soğan
  • tuz, pulbiber
Yapılışı

Kabakları alacalı soyup küp küp doğrayın. Biberleri ve soğanı yemeklik doğrayın. Tencereye önce soğanı koyup rengi dönene kadar kavurun. Ardından biberleri ekleyip iyice soteleyin ve kabakları ekleyerek bir iki kez karıştırarak tencerenin ağzını kapatarak pişmeye bırakın. Ara ara kontrol ederek yanmaması için karıştırın. Altını kapatmaya yakın tuz ve pul biber ilavesi yapın. Kabağınız hazır. Dileyen kabağın üzerine sarımsaklı yoğurt yapabilir çok lezzetli oluyor benden söylemesi :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder