17 Ocak 2014 Cuma

Bebek Keki

Keki yaptıktan sonra maalesef yine resmini çekmeyi unutmuşum o yüzden sadece tarif yayınlıyorum. Önümüzdeki günlerde yaparsam ilk iş resmini yayınlayacağım. Şimdiden minik kuşlara afiyet olsun..



Malzemeler
*1,5 su bardağı pirinç unu
*1-2 yemek kaşığı buğday ruşeymi
*2 yumurta
*yarım çay bardağı bal yada pekmez + 2 yemek kaşığı toz şeker
*1 çay bardağı günlük süt
* yarım çay bardağı zeytinyağı veya tereyağ
*1 çay kaşığı karbonat ( birkaç damla limonla köpürtüp kullanacağız )
*8-9 adet kabuklu ceviz ( kabuklarını kırıp iyice dövün )
*1 çay kaşığı tarçın

Yapılışı
Yumurtayı derin bir kasede kırıp çırpın. İçine süt ve yağıda ekleyin çırpın. Daha sonra şeker ve balıda ilave ederek çırpmaya devam edin. Karışıma azar azar unu eklerken çırpmaya devam edin. Kekin hamurunun kıvamına göre 1 yada 2 yemek kaşığı buğday ruşeymi ekleyin. En son dövülmüş ceviz, tarçın ve limonla köpürttüğümüz karbonatı ekleyip tüm malzemenin karıştığından emin olduktan sonra fırını 175 dereceye ayarlayın. Yaklaşık yarım saat 40 dk kadar pişirin. Kürdan testiyle kekinizin piştiğini kontrol ettikten sonra minik bebeğinize 1 bardak sütle servis yapabilirsiniz. Afiyetler olsun ...:)


Bebek Keki Tarifi -2
Bu da bir diğer tarifimiz..

Malzemeler
*1 su bardağı yoğurt
*1/2 su bardağı zeytinyağ
*1/2 çay bardağı havuç ( ben havuç kullandım )veya istediğiniz bir meyve
*1/2 çay kaşığı tarçın
*2yemek kaşığı pekmez
*1 çay kaşığı karbonat
*1 yumurta
*Aldığı kadar tam buğday unu

Yapılışı

Tüm malzemeyi karıştırın. Ben kağıt kek kalıbı kullandım. Teflon kalıp kullanacaksanız kalıbınızı yağlayın. Kalıbın yarısına kadar kek hamurundan koyun. 180 derecede pişirin.
Bebişinize yanında ılık ballı sütle servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder