23 Ocak 2014 Perşembe

Bebeğiniz için besleyici kek

Uzun zamandır Demir' e  kek yapmadığım aklıma gelince ayrıca bu sıralarda Demir'in de kahvaltı yapmaması üzerine ona oldukça besleyici kahvaltı için hem doyurucu hemde besin değeri yüksek kek yapmaya karar verdim. Demir'in yemediği ne varsa içine ekledim :) Ortaya sağlıklı ve lezzetli bir kek çıktı. Büyükler için biraz şekersiz ama bebekleriniz için oldukça hafif ve güzel bir lezzete sahip. İsterseniz içine meyveler de ekleyebilirsiniz. Portakal veya limon kabuğu , vişne, armut vs.. Tabi bazı meyvelerin mevsimi olmadığı için kuru meyveler her zaman daha sağlıklı oluyor. Bu tariften ( küçük kağıt kalıp kullandım) 2 kağıt kalıp çıkıyor. Çocuğunuzun bu keki tek başına bitirmesi zor olacağından keki dilimledikten sonra fazlasını buzdolabınızın derin dondurucu kısmında muhafaza edebilirsiniz. 
Kekimiz'in Malzemeleri:
* 150 gr tereyağı
* 3 Yumurta (Küçük)
* 4-5 Yemek kaşığı pekmez
* 1 Çay bardağı süt
* 1 Su bardağı elenmiş beyaz un
* 3/4 Su bardağı  tam buğday unu
* 1/4 Su bardağı buğday ruşeymi
* 1 Çay kaşığı karbonat
* 1-2 Damla limon
* 1 Küçük kase dövülmüş ceviz
* Yarım küçük kase kuru üzüm

Kekimiz'in Yapılışı:
 Oda sıcaklığındaki tereyağıyla yumurtaları çırpıyoruz. Daha sonra içerisine pekmez ve sütü  ekleyerek çırpıyoruz. Çırptığımız malzemelerin içerisine sırasıyla her bir malzemeyi ekledikten sonra karıştırmak suretiyle 1 su bardağı elenmiş beyaz unu,  3/4 tam buğday ununu, 1/4 buğday ruşeymini, karbonatı ,( karbonatın içine 1-2 damla limon suyu eklenip, köpürtüldükten sonra karışıma eklenmelidir.) 1 küçük kase cevizi ve yarım küçük kase kuru üzümü karışıma ekliyoruz.. Kalıbımıza koyup 175 derece ilk yarım saat hiç açmadan pişiriyoruz. Daha sonrasında bir kürdan yardımıyla pişip pişmediğini kontrol ediyoruz. Ortalama 40-45 dakikada pişiyor ama fırına göre farklılık gösterdiği için kekinizi kontrol ederek pişme süresini ona göre ayarlayabilirsiniz.Kekin yanında bir bardak ılık süt ile bebişlerinize keyifli mama saatleri diliyorum.. :) 


2 yorum: