10 Aralık 2013 Salı

Sosyete Mantısı






Malzemeler
*2 adet yufka
*2 yemek kaşığı yoğurt
4 yemek kaşığı sıvıyağ
*1/2 çay kaşığı kabartma tozu

İçi için:
*1 adet büyük tavuk göğsü
*1 adet küçük soğan
*2 kaşık tereyağ
*2-3 yemek kaşığı krema
*Karabiber
*Kırmızı pul biber
*Tuz

Üzeri için
Sarımsaklı yoğurt ve kızdırılmış tereyağında  yağda pulbiber veya domates rendesinin içine pulbiber ekleyip pişirin ve yoğurdun üzerine en üste de nane serperek servis yapın. ( domatesli karışım çok daha güzel oluyor )

Yapılışı

Tavuk etini tencereye alın, Üzerini geçecek kadar su ekleyin, 1 çay kaşığı tuz ekleyip haşlayın. Pişen tavuk etini suyundan çıkarıp suyundan çıkarıp didikleyin.
Soğanı küçük doğrayın. Tereyağında soğanı kavurun. Üzerine didiklenmiş tavuk etlerini ekleyin ve bir kaç dakika daha kavurun. Kremayı ekleyin, ardından baharatları ve tuzu da ekledikten sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Yoğurt, sıvıyağ ve kabartma tozunu çatalla çırpın.
Yufkanın birini tezgaha serin. yoğurtlu karışımın yarısını yufkaya sürün ve tüm yufkaya yayın. İkinci yufkayı da ilk yufkanın üzerine serin.yoğurtlu karışımı sürün. Yufkayı 6 yada 8  eşit parçaya bölün.


 Hazırlanan tavuklu sosu yufkanın geniş kenarına koyun ve sıkı olmayacak şekilde sarın.Böreği kırıştırıp kendi çevresinde çevirip gül şeklinde sarın.
Yağlı kağıdı fırın tepsisine serin ve böreklerinizi tepsiye dizip 175 derecede benim fırınım turbo olduğu için yaklaşık yarım saatte pişti.


Servis yaparken mantının üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün üzerine de pulbiber ya da domatesi gezdirip servis yapabilirsiniz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder