22 Ağustos 2013 Perşembe

Yufka Mantısı


Malzemeler
* 2 yufka
*250 gr kıyma
*1 orta boy soğan
*1 tepeleme tatlı kaşığı salça
* 1 çay bardağı süt
* yarım çay bardağı yağ
* tuz, karabiber , kimyon

Üzeri için 
Sarımsaklı yoğurt
tereyağda pulbiber, nane
1-2 yemek kaşığı tereyağ ( yufkaların üzeri için )

Yapılışı

Soğanı yemeklik doğrayın ve yağda kavurun. İçine kıymayı da ilave ederek biraz kavurun. Salça, tuz ve baharatları da ilave ettikten sonra ocaktan alın. 
Yufkayı tezgaha yayın içine sütlü karışımdan dökün ve yufkanın her tarafına gelecek şekilde yayın. sonra yufkayı sütlü karışımlı kısmı içine gelecek şekilde ikiye katlayın. ve geniş kısmına gelmeyecek şekilde katlanmış yufkaya bira daha sütlü karışım sürün. Yufkanın geniş kısmına kıymalı harçatan koyun ve rulo şeklinde sarın. yufkaları iki parmak kalınlığında kesin.Üzerine eritilmiş tereyağı fırça yardımıyla sürün. 175 derece üzeri kızarana kadar pişirin. 

Servis tabağına pişen yufkaları alın.Üzerine sarımsaklı yoğurt döküp kızdırılmış pulbiberi dökün. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder